söndag 29 november 2009

Rädsla

Nasse! Han är verkligen rädd för det mesta

Nasse är Nalle Puhs räddhågade vän. Trots sin rädsla för överhängande faror är han sina vänner trogen. Nasse är väldigt engagerad i heffaklumpsjakten även om han är hiskeligt rädd för detta stora hjärnspöke. Nasse och Puh försöker ideligen bygga nya fiffiga heffaklumpsfällor men Heffaklumpen slinker alltid undan i sista sekunden.

Nasse är ett mycket litet djur, som ifall han är ensam (och även ofta annars) blir rädd för minsta lilla hotande fara. Och ifall ingen fara hotar så brukar hans fantasi skapa dem. Nasse trivs bäst då han är ute med Nalle Puh i skogen och känner tryggheten av hans hand. I skogen finns det många vackra blommor som Nasse tycker om - och hans favoritmat; hållon och havregryn. Annat han tycker om är starka färger - och att blåsa maskrosor.



- Hur underbart det skulle vara att ha en riktig hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.

- Om man vänder sig om och får se en mycket farlig Heffaklump som stirrar ner på en, glömmer man ibland vad det var man hade tänkt säga.

- Det är bra mycket trevligare att vara två.

- När du vandrar runt en dunge lärkträd för att spåra någonting, se då till att det inte är dina egna fotspår du följer efter.

- När du skaffar en ny dörrklocka till din ytterdörr, se då till att det inte är någon annas svans.

- Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en.

- Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.

- Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.



Lite tankar som rör sig just nu....... Barn-logisk pedagogik... Kan sätta lite ord på tankar...



Inga kommentarer: